Nové P+R parkoviště v Braníku

Celkem 115 nových parkovacích míst je k dispozici v městské části Praha 4 – Braník. Technická správa komunikací tu otevřela P+R parkoviště, a to zejména pro přijíždějící z jižního směru do Prahy. Do konce roku zkolauduje a otevře ještě záchytné parkoviště v Běchovicích, sloužící zejména pro dojíždějící z Prahy-východ.

Výstavba záchytného parkoviště v místě bývalého obratiště autobusů v Braníku spočívala zejména v obnově asfaltových vrstev a přidělání svislého i vodorovného značení. K novému P+R dojedou řidiči Pikovickou ulicí a pokračovat mohou příměstskými vlaky.

„Nové parkoviště těsně sousedí s nádražím a nabízí řidičům okamžitou možnost přesednout na příměstské vlaky, MHD a dostat se tak do centra Prahy pohodlně a bez auta. Z místa, kde často neorganizovaně postávala auta a autovraky, se nyní stalo plnohodnotné parkoviště se 110 parkovacími místy a pěti místy vyhrazenými pro ZTP. Přesně tímto způsobem se postupnými kroky zlepšuje doprava v Praze, a i proto ve stavbě záchytných parkovišť budeme pokračovat i v příštím roce,“ říká Adam Scheinherr, náměstek primátora a radní pro dopravu.

Ještě letos bude k dispozici 60 nových parkovacích stání (+ 4 pro ZTP), a to v pražských Běchovicích, kde v příštím týdnu proběhne kolaudace dalšího P+R. V první polovině příštího roku se začne s výstavbou záchytných parkovišť v Praze-Hostivaři a Lipencích. Celkem tu vznikne přes 130 parkovacích stání pro dojíždějící ze středních Čech z různých směrů.

TZ Praha


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.