Dopravní podcast (47): Nové retrotramvaje T2 dělají lidem radost

47. díl Dopravního podcastu má jediné téma – retro vozy T2. V pátek proběhlo jejich představení médiím, v sobotu dopoledne byly vystaveny pro veřejnost a v sobotu odpoledne vyjely na fotojízdu Kroužku městské dopravy.

Pochválili jsme dopravní podnik za organizaci spojenou s prezentací vozů ve Střešovicích, poděkovali jsme všem, kteří se podíleli na rekonstrukci „té dvojek“. To vše by nebylo, kdy se před pár lety nepovedlo zrealizovat nápad na vznik retrolinky 23.

A jaké jsou další plány s retrolinkou? Kdy vyjedou na linku vozy T2? Jaké jsou rozdíly mezi vozem s ev. č. 6003 a 6004? To všechno se dozvíte v Dopravním podcastu.

Pusťte si 47. Dopravní podcast.

Dopravní podcast natáčí od roku 2015 Ondřej Matěj Hrubeš (šéfredaktor dopravního magazínu MHD86.cz) a Roman Hloch (jeden se základních členů stránky Tramvaje v České republice).

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.