Městská doprava v Mladé Boleslavi byla zastavena. Jezdí jen linky pro seniory

V téměř padesátitisícové Mladé Boleslavi byl zastaven provoz městské hromadné dopravy. Od soboty musí lidé hledat jiné způsoby dopravy do zaměstnání, či na nákup.

Provoz MHD byl zastaven na základě rozhodnutí vedení města s ohledem na šířící se koronavirus. Cílem je omezení pohybu obyvatel po městě prostředky veřejné dopravy. Lidé se mají do zaměstnání přepravovat osobními automobily.

Pro seniory, resp. osoby starší 60 let vznikly speciální linky, které mají umožnit starším lidem cestu pro nákup. Linky L1 až L4 jezdí třikrát denně – ráno, dopoledne a odpoledne. Linka L1 jezdí v trase Hrdlořezy – Na výstavišti, linka L2 v trase Čejetice – Kaufland, linka L3 v trase Na Hejtmánce – Václava Klementa a linka L4 v trase Dolní Strakory – Albert, Jičínská.

Dále jsou v provozu po Boleslavi seniorské linky S a S1. Linka S jezdí v trase Autobusové nádraží – Jana Palacha – Kaufland – Na výstavišti – Náměstí Republiky – Albert, Jičínská a zpět, její interval je 40 až 80 minut. Druhá linky S1 jezdí v trase Forum – Jana Palacha – Kaufland – Škoda, 3. vrátnice – Rozvoj – Náměstí Republiky – Akuma – Hlavní nádraží. Interval linky je také 40 až 80 minut.

Přeprava cestujících na zmíněných linkách je zdarma a jsou určeny jen pro osoby starší 60 let.

O zastavení MHD v Mladé Boleslavi jsme se bavili i v Dopravním podcastu

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.