Kinobus vyjíždí na turné po Praze

Svou již 13. filmovou sezónu zahájí v pondělí 29. června 2020 oblíbené letní pojízdné kino, tzv. Kinobus. Až do 10. září 2020 každý večer od pondělí do čtvrtka bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pod širým nebem promítat snímky z české i zahraniční produkce na celkem 11 místech v Praze.

Letošní turné Kinobus začne v Čakovicích a zakončí ho na Hůrce. Kapacita projekcí bude až 200 míst a vstupné zdarma. Diváci však mohou přispět libovolným příspěvkem do kasičky, která bude na místě vždy během promítání. Partnerem akce je Nadace Nova, vybrané vstupné jí DPP věnuje na projekty na pomoc dětem.

Kinobus DPP po 44 večerů promítne jeden z vybraných filmů. Projekce započne vždy po setmění mezi 20.30 a 21.30 hodinou podle jednotlivých měsíců. Vstup na jednotlivá představení je zdarma. Na každé zastávce si diváci budou moci zakoupit občerstvení. Pro ty, kterým by bylo chladno, budou připraveny deky k zapůjčení. Součástí projekcí budou také různé soutěže.

„Jsme rádi, že i přes letošní pandemii covid-19, dočasné omezení pořádání kulturních akcí a úsporná opatření se nám podařilo formát Kinobusu zachovat, protože má již řadu let přesah nejen do letní kultury v Praze, ale díky tomu pomáháme i těm nejzranitelnějším – dětem. Jsme přesvědčeni, že to v konečném důsledku pomáhá v šíření dobrého jména DPP jako spolehlivého partnera pro cesty po Praze. Věříme, že se nám letos podaří přilákat na kino pod širým nebem stejný počet diváků jako loni,“ uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP a dodává: „Děkujeme všem městským částem, které se letos zapojily a zajistily vhodné lokality pro zastávky Kinobusu.“

Letošní ročník přinese pestrou škálu filmových žánrů i zemí jejich původu. Diváci se můžou těšit například na české snímky: Ženy v běhu, Teroristka či Poslední aristokratka. Zahraniční filmy zastoupí například: Last Christmas, Rambo: Poslední krev, Mia a bílý lev, Láska na druhý pohled nebo Co jsme komu zase udělali?

Partnerem akce se stala Nadace Nova, pomáhající dětem všech věkových kategorií. I letos Kinobus tak spojí svou jízdu s charitou. Na místě bude pokladnička, do které budou návštěvníci moci během promítání vložit libovolný příspěvek, jenž pomůže dětem ke zkvalitnění života.

Seznam promítacích míst:

Čakovice: Náměstí Jiřího Berana, zastávka Náměstí Jiřího Berana, nebo přibližně 500 metrů od zastávky Čakovice směr centrum

Prosek: Park Přátelství, 250 metrů od stanice metra C Prosek

Libuš: Skalská ulice – Lukostřelecké hřiště, zastávka Jirčanská

Koloděje: Park Skála, Lupenická ulice, zastávka Praha – Koloděje

Štěrboholy: park přímo u Úřadu MČ Praha Štěrboholy, ulice Ústřední, zastávka Štěrboholy nebo zastávka Ústřední a 100 metrů přes park Hrušov směr MČ

Bohnice: před Centrem Krakov, ulice Lodžská, zastávka Krakov

Letňany: ulice Tvrdého, (Stará náves), zastávka Staré Letňany, přibližně 200 metrů od úřadu MČ Prahy 18

BB Centrum: ulice U Michelské školy, zastávka Brumlovka

Chodov: Park u Chodovské tvrze, zastávka Chodovská tvrz, metro Chodov v docházkové vzdálenosti

Hůrka: Slunečné náměstí, před Úřadem MČ Prahy 13, přibližně 100 metrů od stanice metra Hůrka

Zličín: Park Na Prameništi, zastávka Halenkovská

Seznam filmů, promítací časy a další informace naleznete na: www.dpp.cz/kinobus/

TZ DPP