Solaris dodá nové autobusy do Olomouce

Dopravní podnik města Olomouce uzavřel kupní smlouva se sdružením dodavatelů Solaris Bus & Coach sp. z o.o. a SOLARIS CZECH spol. s r.o. na nákup 10 nových plně nízkopodlažních autobusů Solaris Urbino 4. generace. Dodavatel byl vybrán na základě výběrového řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči.

Dodávka vozidel je rozdělena do dvou etap, první dodávka autobusů, dva sólo a dva kloubové vozy, budou dodány v listopadu tohoto roku, zbytek vozidel, tzn. 3 sólo a 3 kloubové autobusy, budou dodány nejpozději do poloviny příštího roku. „Tato vozidla pořizujeme v rámci obnovy vozového parku autobusů, kdy jako poskytovatel veřejné dopravy musíme udržovat průměrné stáří autobusů 9 let,“ řekl předseda představenstva DPMO, a.s. Ing. Michalík.

Autobusy budou stejně jako ty, které byly pořízeny v letech 2016 – 2018, splňovat emisní normu Euro 6. Oproti předchozí dodávce budou vozidla vybavena pasivním antikolizním systémem, interiér vozu bude ošetřen nano nástřikem proti šíření zápachu a bakterií. „Věříme, že cestující nejvíce ocení celovozovou klimatizaci, která zpříjemní jejich cestování v letních měsících,“ dodal Ing. Michalík.

Celková cena za dodávku autobusů je 75,6 mil. Kč bez DPH.

TZ DPMO