Nový vizuál vozidlům PID velmi sluší

Ve středu 19. května oficiálně představil ROPID a Dopravní podnik hl. m. Prahy první tramvaj v novém vizuálu Pražské integrované dopravy (PID). Jedná se o vůz Škoda 14T, který bude k vidění na linkách z vozovny Kobylisy. Čtenáři MHD86 tramvaj v novém vizuálu viděli už v březnu 2021 na fotografiích z dílen DP.

Součástí oficiálního představení bylo společné pózování prvního autobusu a první tramvaje ve slušivém novém vizuálu PID. Dopravní podnik se podělil s fanoušky městské dopravy o seznam fotomíst s časy. Fotografie bylo možné pořídit na Mánesově mostě, náměstí Republiky a na Trojském mostě.

Autobus SOR NB 12 ev. č. 3694 v novém vizuálu PID.

Za tuto aktivitu patří dopravnímu podniku velké poděkování a oceňuji, jak se v tomto daří zlepšovat marketing a vztah k zájmové veřejnosti. Ještě před pár lety by podobná akce byla jen pro uzavřenou část zaměstnanců DPP, kteří by si udělali fotografie „do šuplíčku“.

Bohužel se akce neobešla bez problému. Zástupci webu Metrobus se snažili akci všem překazit a znechutit. Úmyslně postávali před vozidly s urážlivými transparenty a s reklamou na jejich web. Jejich cílem bylo, aby si lidé nemohli vyfotografovat vozidla bez nich. Až po patřičném nátlaku desítek lidí členové Metrobusu Daniel Černý (zároveň řidič autobusu Pražské integrované dopravy) a Tomáš Kareis z místa odešli.

Tým Metrobusu: Tomáš Kareis a Daniel Černý.
Škoda 14T ev. č. 9121 v novém vizuálu PID.

Po této události není divu, že část podobných akcích se koná pouze pro akreditované novináře. Bude škoda, pokud kvůli lidem z Metrobusu zařadí dopravní podnik zpátečku a přestane o podobných věcech informovat slušné dopravní fanoušky. Případně víme, kvůli jakým lidem se tak stane.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.