ANKETA: Kde jezdí nejhezčí “Vánoční tramvaj 2021”?

Do ulic měst vyjely opět vánočně vyzdobené tramvaje a proto dopravní magazín MHD86.cz vyhlašuje 5. ročník ankety o nejhezčí “Vánoční tramvaj”. Prohlédněte si jednotlivé tramvaje a rozhodněte. Hlasovat můžete do 2. 1. 2022.

V letošní anketě se účastní 24 měst. V některých městech mají vyzdobené tramvaje poprvé, jinde naopak v souvislosti se světovou epidemii v letošním roce vánoční tramvaje nevyjely. Do ankety tramvaje nominovali čtenáři a zároveň byly osloveny české a slovenské dopravní podniky s možností zaslat vlastní fotografie do ankety.

Řada měst rozšiřuje flotilu vánočních tramvají. Příkladem může být Praha, kde letos vyjely vánoční vyzdobené tramvaje Škoda 15T (9401), T3 (6921), T3SU (7001), „Mazačka“ (5572) a Ringhoffer (2210). Podobný příklad najdeme v Budapešti, kde vyjelo dokonce šest vánočních tramvají.

Aby nedocházelo k tříštění hlasů u těchto měst mezi jejich jednotlivé vozy, pro spravedlivější hlasování se hlasuje vždy pro všechny vyzdobené vozy v daném městě souhrnně. Ona i skutečnost, že některé dopravní podniky se rozhodly flotilu vánoční tramvají rozšiřovat zaslouží zohlednit při hlasování.

Jelikož může sehrát dojem i samotná fotografie “Vánoční tramvaje”, pro objektivitu byly použity fotografie, kterými tramvaj prezentují jednotlivé dopravní podniky.

Zároveň můžete hlasovat na www.spvd.cz v druhém ročníku ankety o nejhezčí „Vánoční trolejbus 2021“. Vznikla ve vzájemné spolupráci se Společností pro veřejnou dopravu a probíhá ve stejném období a s podobnými pravidly.

Hlasujte, které město má nejhezčí “Vánoční tramvaj 2021”. Anketu najdete pod fotogalerií.

Amsterdam (NL)

Basel (CH)

Bratislava (SK)

Brno (CZ)

Budapest (H)

Gent (B)

Gorzów Wielkopolski (PL)

Gotha (D)

Graz (A)

Kraków (PL)

Liberec (CZ)

Lodź (PL)

Miskolc (H)

Most (CZ)

Olomouc (CZ)

Osijek (HR)

Ostrava (CZ)

Ploiesti (RO)

Plzeň (CZ)

Poznań (PL)

Praha (CZ)

Toruń (PL)

Warsawa (PL)

Zurich (CH)

V případě, že se Vám anketní formulář nenačetl, klikněte tady.

KONEC HLASOVÁNÍ nastane v neděli 2. 1. 2021 18:00.
Nezapomeňte hlasovat také v anketě o nejhezčí Vánoční trolejbus 2021 na serveru spvd.cz.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.