Letos bez plýtvání autobusů DPP v Kolíně, Neratovicích, či Pečkách?

V minulém roce Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve velké míře přijímal zakázky od Českých drah na zajištění autobusové dopravy ve Středočeském kraji. Jednalo se například o posílání autobusů s řidiči do Kolína, Neratovic nebo Všetat. A to i přes nedostatek řidičů, kterým podnik trpěl už v loňském roce.


Celá krize vyvrcholila v prosinci 2018, kdy z důvodu nasazení autobusů k přepravě účastníků florbalového mistrovství světa v Praze chyběli řidiči na zajištění výkonů pražské městské dopravy. Muselo docházet k omezování spojů a prodlužování intervalů.

Proto dopravní magazín MHD86.cz oslovil DPP, zda i v letošním roce se chystá realizovat externí zakázky na úkor zajištění městské dopravy v Praze. V posledních týdnech se totiž proslýchá, že se chystá poměrně velké omezení provozu MHD o letních prázdninách. Tzn. delší intervaly na vybraných linkách, než bývalo o prázdninách v minulosti.

Podle odpovědi Dalibora Kučery (DPP) z konce března nemá dopravní podnik uzavřenou žádnou smlouvu s Českými dráhami pro rok 2019. Zda tento stav vydrží a nebo se změní bude zajímavé sledovat.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)



Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.