Linka 110. Nová kniha o českobudějovické MHD

Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., v rámci oslav 110 výročí založení městské hromadné dopravy uvede na trh unikátní knihu s názvem Linka 110, 110 let MHD v Českých Budějovicích. Dané dílo čtenářům nenabídne pouze historická fakta, ale i 20 povídek jednotlivých autorů či obrazovou část, která čtenářům umožní nahlédnout do portfolia dobových předmětů, které dnes již nejsou běžně k vidění.

„Vážení čtenáři, držíte v ruce knihu, která vznikla na počest 110 let intenzivní činnosti při budování systému městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Tak jak se měnila doba, režim, technologie a i my, lidé, tak se proměňovala i veřejná doprava a její poskytovatelé. Základ však přetrval a přetrvá. Přes všechny odstíny roků s přesahem dvou století je stále cílem městské hromadné dopravy ulehčit cestování všem jejím uživatelům a vlastně i těm ostatním,“ pronáší v samotném úvodu ředitel dopravního podniku a předseda představenstva, a.s., Ing. Slavoj Dolejš, který se osobně zasadil nejen o obsah tohoto díla.

Na stránkách Linky 110 si čtenáři mohou přečíst 20 povídek od autorů Bellové, Berana, Bočka, Březiny, Cempírka, Csicsely, Flašky, Folnýho, Hakla, Kábrtové, Leitgeba, Mornštajnové, Padevěta, Palána, Soukupové, Stančíka, Štiftera, Tomana, Zábranského či Davida Jana Žáka, odehrávající se v prostředí městské hromadné dopravy.

Každá povídka je doprovázena ilustrací, o které se postarali autoři Krištůfek, Michalík, Puhač, Rejl a Taja Spassk.

„Tak, jak je městská hromadná doprava pro všechny bez výjimky, tak jsme chtěli, aby i tato kniha potěšila co největší okruh čtenářů a věřím, že se nám to povedlo,“ dodává ředitel a předseda představenstva a.s., Ing. Slavoj Dolejš.

Mimo standardní vydání bude Linka 110 rovněž k dostání v podobě limitované sběratelské edice. Symbolických 110 kusů bude umístěno do exkluzivního dárkového boxu vyrobeného z originálních autentických součástek legendárního československého autobusu Škoda 706 RTO MEX. Původ jednotlivých částí dárkového boxu objasňuje legenda na eloxovaném štítku uvnitř každého balení.

Majitelé speciálních dárkových boxů se mohou těšit nejen z knihy, ale i z archivních předmětů a plakátu umístěných uvnitř, přičemž pravost boxu je deklarována certifikátem.

TZ DPmČB